Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Aku, NV50 dan AJHT Shaklee

NV50 ape tu? hihik tu la chenta hatiku yang baru... mesti ramai yang tatau ape tu NV50 kan... NV50 tu la mesin jahitku... sangat best gunakannya... nanti next entry kita citer pasal keBESTsan NV50 ye sampai i jatuh chenta gitu... 

Alkisahnya begini... entry kali ni nak share tentang my new passion menjahit sampai sakit2 badan... hihik. Mana taknya "bagai kera mendapat bunga" lah kan bila akhirnya keinginan nak membeli mesin jahit yang diidam-idamkan tercapai... Balik sekolah ganti pada hari Sabtu aritu, terus ajak En. suami beli NV50 yang dah lama ku usha-usha tu... Balik malam tuh, kain dah ada lama dah kubeli zaman mesin xde lagik (hihik) ape lagi terus ku gunting kain tu untuk dibuat seluar untuk anak terunaku... Aish, bila da start menjahit susah la plop nak berenti.... ku tahankan mata untuk siapkan seluar tu... Hasilnya, mabeles la dgn skill yang x seberapa nih... tu pun harapkan mr. gugel jerk... Hati bangga tak terkira seluar berjaya siap... elok je anak terunaku pa…