Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

MEALSHAKE Atasi Sembelit Anak

" Eh, anak saya dah 3-4 hari tak membuang... Yang paling kasihan bila tengok time dia nak poo-poo tu... meneran sampai merah muka... "

Itulah antara keluhan yang sering kita dengar diluahkan oleh kaum ibu.  Selain anak tidak mahu makan, masalah yang cukup merisaukan kaum ibu ialah apabila anak tidak membuang air besar atau mengalami masalah sembelit.  Seperti orang dewasa, jadual buang air bagi setiap kanak-kanak juga berbeza. Malah kekerasan najis yang keluar juga tidak sama dengan kanak-kanak yang tiada masalah sembelit.  Sembelit ialah keadaan dimana kekerapan membuang air besar menjadi kurang atau kesukaran membuang air besar.  Sembelit sering terjadi kepada kanak-kanak terutamanya ketika mereka dilatih untuk ke tandas atau selepas melalui pengalaman  buang air yang menyakitkan.  Tanda-tanda sembelit ialah : Sakit perut (datang dan pergi)Kurang lapar berbanding biasaBerkelakuan resah dan tidak selesaLuka pada dubur – yang menyebabkan rasa sakit dan berdarah apabila buang air…

PROMOSI JUNE : Nutrisi Hebat, Nutrisi Sihat

June 2013 Promotion
MealShakes Buy 6 Free 1

Sesuai untuk :
- Kanak kanak 'picky eater' & kurang selera makan
- Kanak kanak yg ada masalah sembelit
- Kanak kanak yg ada masalah athma
- Kanak kanak yg ada masalah obesiti
- Kanak kanak yg sering sakit/demam/selsema berulang ulang
- Easy-on-the-go breakfast untuk mereka yang sibuk
- Memberi tenaga berpanjangan bagi kanak-kanak yg ingin belajar berpuasa

PM segera untuk pesanan anda!

jom like my pages Liavendor

TAMBAH SUSU IBU

Alhamdulillah...Alhmadulillah...Alhamdulillah

Sejak kenal dengan Shaklee ni , bukan sahaja badan makin sihat dan bertenaga tapi khas untuk si kecil ni... makin bertamblah rezekinya... apa tak nyer, sejak mengambil produk Shaklee ni, makin hari makin bertambah simpanan untuk si kecil ni. .. Nampaknye makin bertambahlah koleksisimpanan sejuk beku setiap hari... Seronok kan... So, tunggu apa lagi.  Jom la cuba produk ni... Tak rugi... berbaloi-baloi.. tanya lah mama2 kat luar sana tu... :-)

jangan lupa like sini sekaliLiavendor

APA ITU MEALSHAKES

APa itu Mealshake? Apakah kandungannya dan perbezaannya?
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.
Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium.
Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:

* Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
* Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
* Pilihan terbaik rendah lemak da…