Skip to main content

Aku, NV50 dan AJHT Shaklee

NV50 ape tu? hihik tu la chenta hatiku yang baru... mesti ramai yang tatau ape tu NV50 kan... NV50 tu la mesin jahitku... sangat best gunakannya... nanti next entry kita citer pasal keBESTsan NV50 ye sampai i jatuh chenta gitu... 

Alkisahnya begini... entry kali ni nak share tentang my new passion menjahit sampai sakit2 badan... hihik. Mana taknya "bagai kera mendapat bunga" lah kan bila akhirnya keinginan nak membeli mesin jahit yang diidam-idamkan tercapai... Balik sekolah ganti pada hari Sabtu aritu, terus ajak En. suami beli NV50 yang dah lama ku usha-usha tu... Balik malam tuh, kain dah ada lama dah kubeli zaman mesin xde lagik (hihik) ape lagi terus ku gunting kain tu untuk dibuat seluar untuk anak terunaku... Aish, bila da start menjahit susah la plop nak berenti.... ku tahankan mata untuk siapkan seluar tu... Hasilnya, mabeles la dgn skill yang x seberapa nih... tu pun harapkan mr. gugel jerk... Hati bangga tak terkira seluar berjaya siap... elok je anak terunaku pakai... dapat pulak pujian en. suami... :D Tapi ada la plop musibahnya. Badan-badan ku plop sakit2 sebabnya hari sebelum tu ada gotong-royong kat sekolah -> balik pegi beli mesin jahit -> malam terus menjahit sampai ke pagi. Huhu... suh en suami urut xde rase kurang pon... So, melepet jelah penangan menjahit tak menyempat-nyempat. Hehe Malam tu, badan still sakit-sakit, En. Hb suh try makan AJHT tu. (Advance Joined Health Tablet Shaklee) Selalunya dia je yang makan, tambah-tambah selepas dia balik main bola. I ?? Nehiheeyy.. Belom pernah cuba. So, malam tu try lah telan AJHT tu. Alhamdulillah, bangun besoknya 'HORREY' badan sangat la ringan. Hilang segala sakit-sakit badan. Alhamdulillah, dengan izinNya jua. Patotlah ayah aku cakap best makan AJHT. Katanya sakit lututnya da makin hilang. Bagussss..... 

So, itulah kisahnya... penangan NV50 (jahit x kena masa) aku rasai keberkesanan AJHT. So, kalau ada sakit-sakit badan, sakit otot, sakit lutut n segala sakit sendi bolehlah cuba AJHT Shaklee... Jangan risau tak bahaya sbb ia cuma suplemen. Food not medicine :)

Ingin mencuba sebarang produk Shaklee jangan segan jangan silu hubungi Lia.

SMS/Whatsapp : 019-2150710
Like FB Page : Liavendor Vitamin Shoppe

Comments

Popular posts from this blog

Eczema Oh Eczema... Apakah Penawarnya..

Eczema oh eczema…. Pasti semua orang dah tahu ape itu eczema kan… Sejenis penyakit kulit yang seringkali menyerang bayi atau kanak-kanak.
Eczema juga dikenali dengan Atopic Dermatitis atau Atopic Eczema.  Eczema akan menyebabkan kulit menjadi gatal, kemerah-merahan, merekah, kering , berair atau bernanah bergantung kepada keadaan pesakit.
Sebelum ini, Lia hanya dengar dan lihat mengenai penyakit eczema.  Kali ni, Lia sendiri rasai sendiri betapa sukarnya apabila anak dijangkiti penyakit kulit kronik ini.  Alhamdulillah, keadaan Nawfal dah semakin baik dan Lia terpanggil untuk berkongsi serba-sedikit ilmu yang diperolehi sepanjang mengendalikan anak yang dijangkiti Eczema.
Semenjak lahir sehingga berumur 7 bulan Nawfal tidak pernah mengalami masalah kulit.  Kulitnya halus dan cantik seperti bayi-bayi lain.  Masuk 8 bulan kulit Nawfal mula bermasalah.  Pantang digigit nyamuk kulitnya bukan hanya kemerah-merahan tetapi melarat sehingga timbul biji-biji air yang berbisa.  Huhu…  Jumpa doc bi…

Merawat Kecederaan Buku Lali (Ankle Sprain)

Oh, my ankle!!! Malang tidak berbau…  semasa turun tangga untuk ke tapak perhimpunan Lia terbang tiga anak tangga jatuh terpele’ot gitu.Auchh, sakit sangat.Bila bangun rasa kaki sebelah kiri lemah sangat mcm lembik je.Ya Allah, apa dah jadi… Huhu, takde sesiapa pula yang ada kat situ nak minta bantuan.Rehat jap, try jalan boleh la jalan slow sambil terhenjut-henjut.Nasib baiklah kelas takde awal-awal pagi tu. Rakan-rakan guru suggest suh urut takut masuk angin katanya.Call En. Suami, beliau suh tuam dengan ais dan tak bagi kebenaran untuk diurut (Katanya dah bincang dengan fisioterapi sains sukan).Walaupun, berjalan terhenjut-henjut Lia tetap juga masuk kelas mengajar seperti biasa menunaikan tanggungjawab.Redha aje la. Mungkin ini, kifarah daripada Allah kepada ku.Sempat lagi masuk LDP i-Think petang tu.Hihihi…

Otw balik pada petang tu terus singgah klinik untuk dapatkan rawatan.  Doktor Nani pakaikan bandage kat kaki sebab kaki dah mula membengkak.  Mau tak bengkak, dah jatuh masih j…

Collagen Selamat dan Boleh di Ambil oleh Ibu Menyusu

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... Hari ni Lia terpanggil untuk share tentang salah satu perkara yang sering menjadi tanda tanya bagi ibu-ibu yang menyusu aka breastfeeding mom.  Persoalannya ialah "Saya menyusuu... boleh ke saya makan Collagen?"... Haa, cane nak jawab tu.... Garu kepala jugak jap... 

Ok, lah...Sebenarnya Lia pon fully BF mommy... Yeayyy :)) dan Lia pon ada makan collagen. Alhamdulillah setakat ni non hado apa2 masalah.  Semata2 nak bagi jawapan yang ada keesahannya, makanya I sanggup U buat research utk U all semua.. hihik... gurau je tu.. Jujurnya Lia pon nak tahu juga apa kata orang yang lebih pakar tentang hal ni... Ibu-ibu menyusu macam kita-kita ni pon ada hati n perasaan gak nak chantek-chantek kulit tulus mulus kann... kihkihkih
Hasil bacaan daripada research yang dibuat, rata2 pediatrician cakap BULEHH aje... Sebabnya collagen ni ialah sumber protein. Protein pula sememangnya diperlukan dalam penghasilan susu.  So, ia takkan ganggu la pengha…