Skip to main content

Bisnes Shaklee Sebagai Side Income Keluarga

Assalamualaikum semua... Semoga kawan-kawan semua sihat2 selalu... Banyakkan minum air masak ye... Jangan jadik macam Lia ni, terlalu sibuk sangat 2- 3 hari ni sampaikan badan da rasa suam2 n selesema suda ... walau apa pon kita mesti redha dengan ujian yang diturunkanNya kerana dengan cara ni dapat hapus dosa2 kita... Maksudnya, ALLAH sayang dekat kita... kann


Hari ni Lia nak share cara nak tambah income secara mudah.  mesti ramai kawan-kawan kat luar sana sedang tercari-cari cara cemana nak tambah pendapatan keluarga kann... bukan lah bermaksud kita ni sengkek sangat sampai nak cari duit tambahan... buukann... tapi untuk menambahkan keselesaan hidup ke arah lebih baik... contohnya lah... kalau dulu duit gaji kita hanya boleh diberi kepada emak n ayah hanya RM100 sebulan... dengan buat bisnes ni, dapat pulak bonus berganda-ganda bleh up cket kepada RM500 sebulan... kalau dulu kita hanya boleh spare RM2 untuk bersedekah (tu pon terketor-ketor tangan ye..) bila da buat bisnes dapat bersedekah RM200 sebulan... Kalau dulu tertahan-tahan nafsu nak beli SCP, dengan buat bisnes tiap-tiap bulan boleh amalkan SCP tu... kannn.  Haa, nampak tak, pelbagai perubahan akan kita dapat rasai dengan berbisnes ni... Lagi-lagilah melalui bisnes Shaklee... InsyaAllah...

Nak tahu tak kenapa Lia pilih untuk jadikan bisnes ni sebagai sumber pendapatan tambahan Lia...??? Sebabnya kan...

  • Memang Lia makan segala supplemen Shaklee yang ada dalam gobok kat dapur tuh
  • Tidak perlu keluar rumah cari customer, korang duduk jerk depan laptop --> share pengalaman n kebaikan produk Shaklee ni (macam i buat sekarang ni la)
  • Masa bisnes adalah fleksibel --> bila2 masa boleh buat kerja update blog n facebook ni kan... sambil nyusukan anak pon boleh... sambil ngepam pon boleh u.. hihi... bila rasa free update la kan... tp must update la, jangan x update pulak kan
  • Tidak perlu nak simpan stok bagai --> bila dapat order, call @ e-mail order.  Pihak Shaklee yg akan penin2 untuk keje2 pembungkusan n penghantaran.  Kalo banyak modal, ada jugak la yang simpan stok kat rumah.
  • Siapa usaha lebih, dia akan dapat bonus lebih n berjaya --> Shaklee bukan bisnes cepat kaya.  Ia juga bukan macam MLM yang konvensional tuh.  Pendek kata, Shaklee bukan bisnes 'siapa banyak kaki dia banyak duit' tetapi Shaklee adalah bisnes yang sangat adil 'siapa paling rajin dia banyak duit'. Rajin kat sini, rajin update n approach kawan2 dengan kebaikan produk Shaklee nih.  Korang semua hebat2, kacang je kan.  Lia yang pemalu ni pon boleh... eceh
  • Suplemen Shaklee adalah semulajadi selamat, berkesan, mesra alam dan terbukti selama lebih 50 tahun!
    Istimewanya Shaklee adalah kerana kekuatan produknya. Kita nak menjual ni mesti kita kena pastikan produk itu berkualiti dan selamat barulah senang nak meraih kepercayaan daripada pengguna. Kann... Kepercayaanlah yang akan membina nama kita dalam dunia perniagaan dan akan berlakunya pembelian berulang. Kita pon akan berasa puas dan seronok je bila customer2 kita gitau berkesan 
  • Support dan guideline kepada ahli-ahli Euphoria (Kumpulan kami)
    Kerana bisnes ini berasaskan online. Anda juga akan diserap ke group online untuk mendapatkan tips dan coaching dari leader. Best tau, free-free je dapat panduan dan sokongan motivasi daripada Master-Master kami yang sangat hebat! Ada antara mereka ini sudah mempunyai pendapatan mencecah 6 angka! Percayalah ianya tidak MUSTAHIL walaupun anda cuma seorang suri rumah. Yang penting mesti YAKIN.
Best kan.  Kalau korang mahu menjadi salah seorang daripada ahli kami yang mendapat 6 angka tu, jom sertai kami.  Mesti ramai yang tertanya-tanya bagaimana mahu menyertai Shaklee. Bermula dengan modal serendah RM65 ataupun tanpa modal langsung.  Terkejut kan... keahlian seumur hidup plop tuh... 

Caranya mudah saja...


  • Hubungi saya untuk menyertai keluarga Liavendor Vitamin Shop di bawah naungan group Euphoria
  • Segala urusan proses pendaftaran Lia yang akan uruskan
  • Bayar yuran keahlian sebanyak RM65 (Sila tambah RM10 untuk kos pengeposan
  • Atau pun membeli produk Shaklee bernilai RM660 dan anda mendapat keahlian secara percuma

Anda macam mana? Ingin berubah atau still nak berada pada kedudukan sekarang?? Jom kita sama2 berusaha memperkukuh ekonomi keluarga... haishh, hutang banyak ni... hutang rumah, hutang kereta, hutang PTPTN... bila nak langsai kalo harapkan gaji jerk kann.... 

Kalau korang nak tahu bagaimana Lia boleh terjebak dengan bisnes Shaklee ni, nanti Lia akan share dengan korang... Stay tune.. :) hihik

Sekiranya berminat nak join hubungi Lia tau... sayang ♥  korang2 sebab baca sampai habis entry Lia nih.... anjakan paradigma... hihik

Siti 'Aliah Mohamad Nor
Sms/whatsApp: 019-2150710
Like Fb Page : Liavendor


Comments

Popular posts from this blog

Eczema Oh Eczema... Apakah Penawarnya..

Eczema oh eczema…. Pasti semua orang dah tahu ape itu eczema kan… Sejenis penyakit kulit yang seringkali menyerang bayi atau kanak-kanak.
Eczema juga dikenali dengan Atopic Dermatitis atau Atopic Eczema.  Eczema akan menyebabkan kulit menjadi gatal, kemerah-merahan, merekah, kering , berair atau bernanah bergantung kepada keadaan pesakit.
Sebelum ini, Lia hanya dengar dan lihat mengenai penyakit eczema.  Kali ni, Lia sendiri rasai sendiri betapa sukarnya apabila anak dijangkiti penyakit kulit kronik ini.  Alhamdulillah, keadaan Nawfal dah semakin baik dan Lia terpanggil untuk berkongsi serba-sedikit ilmu yang diperolehi sepanjang mengendalikan anak yang dijangkiti Eczema.
Semenjak lahir sehingga berumur 7 bulan Nawfal tidak pernah mengalami masalah kulit.  Kulitnya halus dan cantik seperti bayi-bayi lain.  Masuk 8 bulan kulit Nawfal mula bermasalah.  Pantang digigit nyamuk kulitnya bukan hanya kemerah-merahan tetapi melarat sehingga timbul biji-biji air yang berbisa.  Huhu…  Jumpa doc bi…

Merawat Kecederaan Buku Lali (Ankle Sprain)

Oh, my ankle!!! Malang tidak berbau…  semasa turun tangga untuk ke tapak perhimpunan Lia terbang tiga anak tangga jatuh terpele’ot gitu.Auchh, sakit sangat.Bila bangun rasa kaki sebelah kiri lemah sangat mcm lembik je.Ya Allah, apa dah jadi… Huhu, takde sesiapa pula yang ada kat situ nak minta bantuan.Rehat jap, try jalan boleh la jalan slow sambil terhenjut-henjut.Nasib baiklah kelas takde awal-awal pagi tu. Rakan-rakan guru suggest suh urut takut masuk angin katanya.Call En. Suami, beliau suh tuam dengan ais dan tak bagi kebenaran untuk diurut (Katanya dah bincang dengan fisioterapi sains sukan).Walaupun, berjalan terhenjut-henjut Lia tetap juga masuk kelas mengajar seperti biasa menunaikan tanggungjawab.Redha aje la. Mungkin ini, kifarah daripada Allah kepada ku.Sempat lagi masuk LDP i-Think petang tu.Hihihi…

Otw balik pada petang tu terus singgah klinik untuk dapatkan rawatan.  Doktor Nani pakaikan bandage kat kaki sebab kaki dah mula membengkak.  Mau tak bengkak, dah jatuh masih j…

Collagen Selamat dan Boleh di Ambil oleh Ibu Menyusu

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... Hari ni Lia terpanggil untuk share tentang salah satu perkara yang sering menjadi tanda tanya bagi ibu-ibu yang menyusu aka breastfeeding mom.  Persoalannya ialah "Saya menyusuu... boleh ke saya makan Collagen?"... Haa, cane nak jawab tu.... Garu kepala jugak jap... 

Ok, lah...Sebenarnya Lia pon fully BF mommy... Yeayyy :)) dan Lia pon ada makan collagen. Alhamdulillah setakat ni non hado apa2 masalah.  Semata2 nak bagi jawapan yang ada keesahannya, makanya I sanggup U buat research utk U all semua.. hihik... gurau je tu.. Jujurnya Lia pon nak tahu juga apa kata orang yang lebih pakar tentang hal ni... Ibu-ibu menyusu macam kita-kita ni pon ada hati n perasaan gak nak chantek-chantek kulit tulus mulus kann... kihkihkih
Hasil bacaan daripada research yang dibuat, rata2 pediatrician cakap BULEHH aje... Sebabnya collagen ni ialah sumber protein. Protein pula sememangnya diperlukan dalam penghasilan susu.  So, ia takkan ganggu la pengha…