Skip to main content

Shaklee Collagen Powder (SCP) Kolagen Awet Muda

Assalamualaikum semua... Entry kali ni Lia nak share tentang SCP... yang telah mencuba SCP sememangnya dah tahu dan rasai sendiri keberkesanannya kan... yang masih belum cuba n baru tahu tentang kewujudan SCP ni tertanya-tanya ape ko bondo ee SCP ni? kann.... Ok, lah selamat membaca... :)

Shaklee Collagen Powder (SCP) adalah sumber kolagen yang semulajadi dan unggul.  Kenapa? Sebabnya ia mengandungi 4000 mg proprietari kolagen Red Snapper Scale (Sisik Ikan Merah) iaitu sejenis kolagen tulen yang lasak, elastik dan bermutu tinggi yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.  

SCP ni dihasilkan daripada tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Cameia Japonica, kolagen ikan, ekstrak kerang, Lactobacillus Acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B yang digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan dari dalam ke luar.

Banyak lagi kolagen lain? Apa bezanya? Timbul pula persoalan ni... 

Memang tidak dinafikan banyak sangat kolagen diluar sana tapi adakah semua kolagen berkualiti? Jadi kita sebagai pengguna perlu bijak memilih.

Okay, K.Chitt nak tahu perbezaannya mari sini kita baca sama-sama...

SCP  ni merupakan kolagen yang bermolekul sangat rendah sekitar 1000 Dalton.  Asid amino yang terkandung di dalamnya pula sangat tinggi sekitar 3000.  Berbeza dengan jisim molekul biasa iaitu mengandugi lebih dari 300,000 Dalton dan asid aminonya hanya 20-50.  Besarkan perbezaanya.

SCP ni juga mempunyai jisim molekul yg sangat rendah.  So, ia mudah diserap oleh badan dan usus kita. Secara tidak langsung ia akan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis kulit kita ni dengan lebih berkesan. 

Selain itu, SCP ni mempunyai kepaduan sel yang sangat tinggi dan mempunyai kapasiti untuk mengekalkan kelembapan kulit kita. 1 gram asid hialuronik boleh menahan air sebanyak 6 liter.  Sungguh hebat...

Sementelah la pula SCP ni tidak mengandungi bahan pengawet atau bahan tiruan.  Semuanya 100% natural dan sudah pastinya Halal.  Menarik kan...

Apa pula kebaikan SCP ni.... ???

Banyak sangat manfaat SCP ni. Lagi pula semakin tubuh kita menua, semakin sedikit penghasilan kolagen dalam badan kita.  So, akibatnya akan muncul lah lebih banyak kedutan dan garis halus malah kulit akan semakin mengendur.  Kekurangan kolagen dalam badan kita bukan hanya disebabkan oleh faktor umur, tetapi juga ia bleh dipercepatkan oleh faktor luaran seperti sinaran matahari, radikal bebas di udara, air dan nutrisi, merokok dll.  So, SCP ni dapat membantu mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut-kedut.  Berikut adalah manfaat utama SCP :
  • Mengembalikan keanjalan kulit
  • Meningkatan kelembapan kulit
  • Mengelakkan kulit kering
  • Mencerah dan mengurangkan pigmentasi dan jeragat di wajah
  • Menegangkan payudara dan punggung
  • Anti-penuaan (Awet muda)
  • Mengurangkan kedutan
  • Mengecilkan lubang pori-pori di wajah
  • Mengurangkan 'eye bag'
  • Meningkatan kecergasan tubuh badan
  • Memberikan kesuburan rambut
  • Menguatkan dan menghilangkan bintik putih pada kuku
  • Mengurangkan kesakitan dan geseran sendi

  • Wow, banyak sungguh kebaikan SCP ni.  Tapi betul ke ni.. Apa buktinya ia berkesan?

    Setiap produk keluaran Shaklee akan diuji terlebih dahulu sebelum di pasarkan.  Shaklee Collagen Powder (SCP) juga tak terkecuali dan ia telah diuji secara klinikal.  Hasilnya, telah membuktikan 71% pengguna mempunyai tesktur kulit yang lebih gebu selepas mengggunakannya selama 8 minggu berturut-turut.  Walaupun Clinical Test mengatakan SCP menunjukkan result yang terbaik dalam 8 minggu penggunaan, tapi rata-rata selepas menggunakan 1- 2 kotak dah nampak improvement pada kulit dan taraf kesihatan mereka.. Best kan. No wonder la ramai yang order lebih sekotak. Percaya atau tidak itulah realitinya...

    • 69% peningkatan terhadap kelembapan kulit
    • 75% peningkatan terhadap kelicinan kulit
    • 90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit
    • 80% pengurangan kedutan diwajah
    Tahu tak siapa sepatutnya ambil SCP ni? 

    Jom semak, siapa yang kena.... hihi....  Lepas baca ni pergi cari cermin dan check muka korang di tahap mana?  Takkan la nak still dengan kedut-kedut tu... sayang lagi ke kat jeragat kat muka tu... bintik-bintik hitam tu tak nak bagi hilang ker... Lagi laa, kalau pernah di tegur macam mak-mak orang walhal masih anak dara.... kannn
    Adakah anda.......
    • Ada kedutan dekat wajah
    • Ade jeragat dan bintik hitam
    • Ade 'eye bag'
    • Ade pori-pori besar
    • Kulit lesu dan mudah kering
    • Kelihatan tua dari umur sebenar (Oh no!!!)
    • Sakit belakang dan sakit sendi
    • Ada pigmentasi dan kulit tona tak sekata
    • Gusi tak sihat
    • Garis halus di leher
    • Payudara kendur dan punggung pun tak perky (heheehe)
    • Kuku senang pecah
    • Ada lingkaran hitam bawah mata
    • Rambut kering lepas tu ada bercabang pulak dihujungnya
    Kalau semua yang di senarai kat atas tu tak de pada anda... Alhamdulillah... Tapi masih still boleh makan SCP ni untuk kesihatan yang menyeluruh.... 

    Berikut ialah testimoni pengguna SCP :




    Sekiranya anda berminat mudah aje.... SMS/Call/Whatsapp Lia : 019-2150710
    Like FB page : Liavendor Vitamin Shoppe

    Grab le sekarang adik manis sebab bulan Oktober 2013 promosi SCP besar-besaran... Kalo tak sekarang bila lagi nak rasa kehebatan SCP sendiri... harga paling rendah hanya boleh dapat time promosi aje adik manis.... cepat-cepat-cepat.... Kalau adik manis beli 3 kotak dah dapat daftar jadi ahli secara free.... (Jimat RM65)




    Comments

    Popular posts from this blog

    Eczema Oh Eczema... Apakah Penawarnya..

    Eczema oh eczema…. Pasti semua orang dah tahu ape itu eczema kan… Sejenis penyakit kulit yang seringkali menyerang bayi atau kanak-kanak.
    Eczema juga dikenali dengan Atopic Dermatitis atau Atopic Eczema.  Eczema akan menyebabkan kulit menjadi gatal, kemerah-merahan, merekah, kering , berair atau bernanah bergantung kepada keadaan pesakit.
    Sebelum ini, Lia hanya dengar dan lihat mengenai penyakit eczema.  Kali ni, Lia sendiri rasai sendiri betapa sukarnya apabila anak dijangkiti penyakit kulit kronik ini.  Alhamdulillah, keadaan Nawfal dah semakin baik dan Lia terpanggil untuk berkongsi serba-sedikit ilmu yang diperolehi sepanjang mengendalikan anak yang dijangkiti Eczema.
    Semenjak lahir sehingga berumur 7 bulan Nawfal tidak pernah mengalami masalah kulit.  Kulitnya halus dan cantik seperti bayi-bayi lain.  Masuk 8 bulan kulit Nawfal mula bermasalah.  Pantang digigit nyamuk kulitnya bukan hanya kemerah-merahan tetapi melarat sehingga timbul biji-biji air yang berbisa.  Huhu…  Jumpa doc bi…

    Merawat Kecederaan Buku Lali (Ankle Sprain)

    Oh, my ankle!!! Malang tidak berbau…  semasa turun tangga untuk ke tapak perhimpunan Lia terbang tiga anak tangga jatuh terpele’ot gitu.Auchh, sakit sangat.Bila bangun rasa kaki sebelah kiri lemah sangat mcm lembik je.Ya Allah, apa dah jadi… Huhu, takde sesiapa pula yang ada kat situ nak minta bantuan.Rehat jap, try jalan boleh la jalan slow sambil terhenjut-henjut.Nasib baiklah kelas takde awal-awal pagi tu. Rakan-rakan guru suggest suh urut takut masuk angin katanya.Call En. Suami, beliau suh tuam dengan ais dan tak bagi kebenaran untuk diurut (Katanya dah bincang dengan fisioterapi sains sukan).Walaupun, berjalan terhenjut-henjut Lia tetap juga masuk kelas mengajar seperti biasa menunaikan tanggungjawab.Redha aje la. Mungkin ini, kifarah daripada Allah kepada ku.Sempat lagi masuk LDP i-Think petang tu.Hihihi…

    Otw balik pada petang tu terus singgah klinik untuk dapatkan rawatan.  Doktor Nani pakaikan bandage kat kaki sebab kaki dah mula membengkak.  Mau tak bengkak, dah jatuh masih j…

    Resipi Sup Ketam Yang Menaikkan Selera Orang Sakit

    Resipi Sup Ketam ni suami Lia yang ajarkan.  Tak pasti pula mana dia dapat, tapi memang sedap dan terangkat.  Resipi ni sebenarnya dia gunakan untuk masak Sup Ikan Haruan sewaktu Lia berpantang anak kedua dulu. Memandangkan minggu lepas suami demam denggi, Lia pula masakkan sup ketam untuk dia. ;)  Masak guna resipi ni baru suami ada selera nak makan sup ketam.

    Memasak ikan darat, ketam atau makanan laut yang hanyir ni kita perlu tahu cara mencucinya supaya tidak berbau hanyir bila dah dimasak.  Jika tidak, makanan yang dimasak akan masih berbau hanyir dan tidak dapat dimakan.

    Setiap orang mesti ada cara yang tersendiri untuk menghilangkan bau hanyir. Biasanya, kalau mencuci ikan atau ayam Lia gunakan limau kasturi.  Memang hilang bau hanyir tu.  Tapi untuk cuci ketam atau ikan darat Lia lebih suka menggunakan air asam jawa.  Baru suami boleh makan dan hilang bau hanyir katanya.  So, cuci betul-betul dan make sure takde bau baru masak ye.  Nanti ada yang tak nak makan sayang pula nak bu…