Skip to main content

Kesan Buruk Akibat Menjadi Ahli Shaklee Di Kumpulan Yang Salah

Alhamdulillah, saya telah mendaftar untuk menjadi ahli Shaklee di bawah kumpulan yang betul.  Anda pula bagaimana?  Sekiranya berminat untuk menjadi ahli Shaklee, terdapat beberapa perkara yang perlu diambil kira. Mesti anda tertanya-tanya kenapa kan.  Susah sangat ke nak jadi ahli Shaklee ni? Hihi... jangan risau mudah aje.  Cuma anda perlu mengambil kira beberapa perkara supaya anda tidak mendaftar di bawah kumpulan yang salah. Mengapa dikatakan kumpulan yang salah?  Haa, berikut disenaraikan kesan buruk akibat menjadi ahli Shaklee di kumpulan yang salah.

Tidak Diberi Bimbingan

Alangkah ruginya sekiranya anda benar-benar serius ingin mengambil peluang berbisnes Shaklee tetapi anda tidak diberikan bimbingan cara-cara memulakan perniagaan Shaklee kan.  Anda termanggu-manggu sendirian memikirkan apa yang perlu dilakukan, bagaimana nak mula, apa suplemen yang sesuai dan sebagainya.  Biasanya hal ini berlaku sekiranya anda terus ke mana-mana cawangan Shaklee dan ditawarkan oleh 'penunggu' yang seringkali bertapa di sana untuk memerangkap mangsanya.  Memang benar, jika kita ke mana-mana branch Shaklee ada je yang datang menempel dan bertanya "U dah jadi ahli ke?", "Jom daftar ahli dengan I"... dan macam-macam lagi... Persoalannya, adakah mereka akan mengambil peduli apa yang perlu anda dilakukan setelah anda mendaftar ahli di bawahnya.  Biasanya, selepas berjaya ngapp mangsanya, mereka akan hilang tanpa berita membiarkan anda terkontang-kanting tanpa hala tuju.  So, jika anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee dan benar-benar ingin berbisnes Shaklee anda boleh walk in ke mana-mana branch Shaklee dan menggunakan ID saya 921246 (Siti 'Aliah Mohamad Nor) sebagai upline anda atau terus menghubungi saya :).  Dah settle membuat pendaftaran, jangan lupa maklumkan kepada saya sama ada melalui whatsapp, SMS atau Call.  Insya Allah, anda akan mendapat bimbingan yang sepatutnya terutamanya dari segi ilmu berkaitan produk, ilmu pemasaran internet serta rahsia kejayaan online business.  Banyak ilmu akan dikongsikan bersama susur galur kami :).


Tidak Diberi Pendedahan Mengenai Online Business/Online Marketing

Salah satu pendekatan untuk meluaskan bisnes Shaklee adalah secara online. Jika anda salah memilih kumpulan, anda mungkin mengalami kesukaran untuk meluaskan bisnes Shaklee anda. Dunia sekarang ni, semuanya boleh diperoleh di hujung jari. Anda tidak perlu keluar berjam-jam atau seharian meninggalkan anak-anak anda semata-mata untuk mendapatkan coaching dan mentoring. Itulah kelebihannya sekiranya anda berdaftar bersama kumpulan kami.  Semuanya dilakukan secara online.  Pelbagai persoalan dapat terjawab hasil gabungan idea semua ahli yang mantap dan master yang hebat. Berdaftarlah bersama kumpulan kami, segala panduan akan diberikan untuk meluaskan bisnes Shaklee anda.  

Old Fashion MLM

Anda mungkin terjebak dengan MLM fesyen lama akibat daripada menjadi ahli di kumpulan yang salah. Anda mungkin disogokkan dengan idea membeli stok yang banyak untuk menaikkan point anda dan seterusnya mendapat bonus yang banyak.  Ini merupakan jalan singkat yang akan merugikan anda kerana akan mengalami limpahan stok yang tidak terjual hingga melepasi tarikh luput.  Berbeza dengan pendekatan kumpulan kami yang lebih mementingkan knowledge berkaitan produk yang amat penting semasa berurusan dengan customer.  Matlamat kami bukan hanya ingin menjual produk, tetapi inginkan customer menikmati kebaikan dan keberkesanan sesuatu produk.  Win-win situation :).  

Tiada Kumpulan Sokongan Yang Mantap

Kumpulan sokongan yang mantap akan menentukan kemantapan anda berbisnes.  Jika anda menjadi ahli di bawah kumpulan yang tidak mantap, anda akan terumbang-ambing tanpa hala tuju, mudah give up dan tidak bermotivasi.  Jika anda benar-benar berminat untuk menjadi ahli dan berbisnes Shaklee, jom sertai kumpulan kami.  Kumpulan kami di bawah naungan sifu-sifu hebat (Master Coordinator) yang sering memberi tunjuk ajar dan membakar semangat untuk memastikan semua ahli di bawah naungan berjaya memajukan bisnes masing-masing.  

So, apa tunggu lagi.  Ingin menjadi ahli Shaklee, jom sertai kumpulan kami. Bak kata orang tua-tua pilihlah isteri daripada keluarga yang baik.  Begitulah juga dalam bisnes Shaklee.  Pilihlah kumpulan yang betul...

Peluang yang ada jangan dilepaskan.  Pilihan anda akan menentukan kejayaan anda.  Jika anda bersama kumpulan yang betul anda dapat menjana pendapatan pasif 3 - 5 angka sebulan.  Jangan terkejut jika saya katakan ada yang telah menjana pendapatan pasif sebanyak 6 angka sebulan.  Semuanya tidak mustahil dengan usaha dan izinNya. Jadikan sebagai peluang untuk menambah pendapatan anda.

Hubungi saya segera untuk mendaftarkan keahlian anda.  Ayuhlah kita bersama-sama berjaya dalam bisnes Shaklee. :)


Hubungi segera:

SMS/Call/Whatsapp : 019-2150710 / 019-2281918
Facebook : aliahfiqlea
Email : aliahquseh@gmail.com


* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Comments

Popular posts from this blog

Eczema Oh Eczema... Apakah Penawarnya..

Eczema oh eczema…. Pasti semua orang dah tahu ape itu eczema kan… Sejenis penyakit kulit yang seringkali menyerang bayi atau kanak-kanak.
Eczema juga dikenali dengan Atopic Dermatitis atau Atopic Eczema.  Eczema akan menyebabkan kulit menjadi gatal, kemerah-merahan, merekah, kering , berair atau bernanah bergantung kepada keadaan pesakit.
Sebelum ini, Lia hanya dengar dan lihat mengenai penyakit eczema.  Kali ni, Lia sendiri rasai sendiri betapa sukarnya apabila anak dijangkiti penyakit kulit kronik ini.  Alhamdulillah, keadaan Nawfal dah semakin baik dan Lia terpanggil untuk berkongsi serba-sedikit ilmu yang diperolehi sepanjang mengendalikan anak yang dijangkiti Eczema.
Semenjak lahir sehingga berumur 7 bulan Nawfal tidak pernah mengalami masalah kulit.  Kulitnya halus dan cantik seperti bayi-bayi lain.  Masuk 8 bulan kulit Nawfal mula bermasalah.  Pantang digigit nyamuk kulitnya bukan hanya kemerah-merahan tetapi melarat sehingga timbul biji-biji air yang berbisa.  Huhu…  Jumpa doc bi…

Merawat Kecederaan Buku Lali (Ankle Sprain)

Oh, my ankle!!! Malang tidak berbau…  semasa turun tangga untuk ke tapak perhimpunan Lia terbang tiga anak tangga jatuh terpele’ot gitu.Auchh, sakit sangat.Bila bangun rasa kaki sebelah kiri lemah sangat mcm lembik je.Ya Allah, apa dah jadi… Huhu, takde sesiapa pula yang ada kat situ nak minta bantuan.Rehat jap, try jalan boleh la jalan slow sambil terhenjut-henjut.Nasib baiklah kelas takde awal-awal pagi tu. Rakan-rakan guru suggest suh urut takut masuk angin katanya.Call En. Suami, beliau suh tuam dengan ais dan tak bagi kebenaran untuk diurut (Katanya dah bincang dengan fisioterapi sains sukan).Walaupun, berjalan terhenjut-henjut Lia tetap juga masuk kelas mengajar seperti biasa menunaikan tanggungjawab.Redha aje la. Mungkin ini, kifarah daripada Allah kepada ku.Sempat lagi masuk LDP i-Think petang tu.Hihihi…

Otw balik pada petang tu terus singgah klinik untuk dapatkan rawatan.  Doktor Nani pakaikan bandage kat kaki sebab kaki dah mula membengkak.  Mau tak bengkak, dah jatuh masih j…

Collagen Selamat dan Boleh di Ambil oleh Ibu Menyusu

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... Hari ni Lia terpanggil untuk share tentang salah satu perkara yang sering menjadi tanda tanya bagi ibu-ibu yang menyusu aka breastfeeding mom.  Persoalannya ialah "Saya menyusuu... boleh ke saya makan Collagen?"... Haa, cane nak jawab tu.... Garu kepala jugak jap... 

Ok, lah...Sebenarnya Lia pon fully BF mommy... Yeayyy :)) dan Lia pon ada makan collagen. Alhamdulillah setakat ni non hado apa2 masalah.  Semata2 nak bagi jawapan yang ada keesahannya, makanya I sanggup U buat research utk U all semua.. hihik... gurau je tu.. Jujurnya Lia pon nak tahu juga apa kata orang yang lebih pakar tentang hal ni... Ibu-ibu menyusu macam kita-kita ni pon ada hati n perasaan gak nak chantek-chantek kulit tulus mulus kann... kihkihkih
Hasil bacaan daripada research yang dibuat, rata2 pediatrician cakap BULEHH aje... Sebabnya collagen ni ialah sumber protein. Protein pula sememangnya diperlukan dalam penghasilan susu.  So, ia takkan ganggu la pengha…