Skip to main content

Shaklee Pilihan Tepat Jana Pendapatan Tambahan

"Tauke Shaklee, nanti saya nak order tau"

Terkejut pun ada, nak tersenyum pon ada bila dapat gelaran gitu. Tapi, amin amin amin. Alhamdulillah, ya Allah. Suatu hari nanti nak juga merasa jadi tauke besar. 😁

Bila diingat balik, tak pernah terfikir pun Lia nak berbisnes. Tapi, semuanya terjadi secara kebetulan. Bisnes tudung kebetulan. Bisnes Shaklee pun secara kebetulan. Kalau bisnes tudung tu pada mulanya,  kita jahit untuk diri sendiri pastu kawan-kawan berkenan dan tempah. Bisnes Shaklee ni pula bermula dengan Google ilmu breastfeeding. Pastu alang2 dah beli #setpenyusuanShaklee terus daftar sebagai ahli. Kalau dah jodoh 😍

Apa yang best dengan Shaklee ni beli-beli terus daftar ahli?

Pertama sekali, bila nak beli sesuatu barang of coz la kita akan tengok kualitinya. Kalau dah tahap ada Landmark Study memang terbuktilah kan.

Kedua, mulanya Lia ingat jadi ahli hanya untuk makan sendiri. Tapi, disebabkan dapat 'mak nenek onyang' aka upline yang semuanya bermotivasi tinggi yang very supportive terus tergoda nak cuba berbisnes.

Mula-mula memang la rasa malu, segan dan tak reti. Tapi, beruntung sangat Lia dapat free coaching daripada 'mak nenek onyang' bagai. Tak rugilah. Yang penting kena RAJIN dan pandai urus masa. Yang penting dalam Shaklee tiada istilah upline duk perhamba kat downline. Sistemnya senang je. Siapa buat dia dapat. Apa yang kita dapat setimpal dengan usaha kita.

Lagi la bila dah merasa duit bonus bulanan. Walaupun hanya 3 angka, sapa mahu bagi kita free duit sebanyak tu bulan2. Boleh merasa guna duit bonus pergi bercuti dan belanja mak ayah. Alhamdulillah 😁

Kalau nak cerita banyak sangat-sangat keseronokan dan manfaat jadi ahli ni. Nak tahu lebih lanjut boleh riki-riki ngan ambe ye.

Terasa nak up rank jadi senior la plop. Pakat doa ke saya ye... 😄

Aliah

019-2150710

#tsunamishaklee
#tsunamiinfinity
#bisnesdarirumah
#shakleeKL
#shakleeCheras

Comments

Popular posts from this blog

Eczema Oh Eczema... Apakah Penawarnya..

Eczema oh eczema…. Pasti semua orang dah tahu ape itu eczema kan… Sejenis penyakit kulit yang seringkali menyerang bayi atau kanak-kanak.
Eczema juga dikenali dengan Atopic Dermatitis atau Atopic Eczema.  Eczema akan menyebabkan kulit menjadi gatal, kemerah-merahan, merekah, kering , berair atau bernanah bergantung kepada keadaan pesakit.
Sebelum ini, Lia hanya dengar dan lihat mengenai penyakit eczema.  Kali ni, Lia sendiri rasai sendiri betapa sukarnya apabila anak dijangkiti penyakit kulit kronik ini.  Alhamdulillah, keadaan Nawfal dah semakin baik dan Lia terpanggil untuk berkongsi serba-sedikit ilmu yang diperolehi sepanjang mengendalikan anak yang dijangkiti Eczema.
Semenjak lahir sehingga berumur 7 bulan Nawfal tidak pernah mengalami masalah kulit.  Kulitnya halus dan cantik seperti bayi-bayi lain.  Masuk 8 bulan kulit Nawfal mula bermasalah.  Pantang digigit nyamuk kulitnya bukan hanya kemerah-merahan tetapi melarat sehingga timbul biji-biji air yang berbisa.  Huhu…  Jumpa doc bi…

Merawat Kecederaan Buku Lali (Ankle Sprain)

Oh, my ankle!!! Malang tidak berbau…  semasa turun tangga untuk ke tapak perhimpunan Lia terbang tiga anak tangga jatuh terpele’ot gitu.Auchh, sakit sangat.Bila bangun rasa kaki sebelah kiri lemah sangat mcm lembik je.Ya Allah, apa dah jadi… Huhu, takde sesiapa pula yang ada kat situ nak minta bantuan.Rehat jap, try jalan boleh la jalan slow sambil terhenjut-henjut.Nasib baiklah kelas takde awal-awal pagi tu. Rakan-rakan guru suggest suh urut takut masuk angin katanya.Call En. Suami, beliau suh tuam dengan ais dan tak bagi kebenaran untuk diurut (Katanya dah bincang dengan fisioterapi sains sukan).Walaupun, berjalan terhenjut-henjut Lia tetap juga masuk kelas mengajar seperti biasa menunaikan tanggungjawab.Redha aje la. Mungkin ini, kifarah daripada Allah kepada ku.Sempat lagi masuk LDP i-Think petang tu.Hihihi…

Otw balik pada petang tu terus singgah klinik untuk dapatkan rawatan.  Doktor Nani pakaikan bandage kat kaki sebab kaki dah mula membengkak.  Mau tak bengkak, dah jatuh masih j…

Resipi Sup Ketam Yang Menaikkan Selera Orang Sakit

Resipi Sup Ketam ni suami Lia yang ajarkan.  Tak pasti pula mana dia dapat, tapi memang sedap dan terangkat.  Resipi ni sebenarnya dia gunakan untuk masak Sup Ikan Haruan sewaktu Lia berpantang anak kedua dulu. Memandangkan minggu lepas suami demam denggi, Lia pula masakkan sup ketam untuk dia. ;)  Masak guna resipi ni baru suami ada selera nak makan sup ketam.

Memasak ikan darat, ketam atau makanan laut yang hanyir ni kita perlu tahu cara mencucinya supaya tidak berbau hanyir bila dah dimasak.  Jika tidak, makanan yang dimasak akan masih berbau hanyir dan tidak dapat dimakan.

Setiap orang mesti ada cara yang tersendiri untuk menghilangkan bau hanyir. Biasanya, kalau mencuci ikan atau ayam Lia gunakan limau kasturi.  Memang hilang bau hanyir tu.  Tapi untuk cuci ketam atau ikan darat Lia lebih suka menggunakan air asam jawa.  Baru suami boleh makan dan hilang bau hanyir katanya.  So, cuci betul-betul dan make sure takde bau baru masak ye.  Nanti ada yang tak nak makan sayang pula nak bu…